הלינגר היה פסיכותרפיסט גרמני שפיתח ועסק בשיטת טיפול המוכרת היום כקונסטלציה משפחתית או קונסטלציה מערכתית. הוא נולד ב-6 בדצמבר 1925 למשפחה קתולית בגרמניה. בגיל 10 הוא נכנס למסדר אשר בו מאוחר יותר, הוסמך לכמורה. בנעוריו, ארגון הנוער ההיטלראי המקומי ניסה לגייסו לשורותיו אך ללא הצלחה. ב- 1942 גויס לצבא הגרמני הסדיר והשתתף בלחימה בחזית המערבית. לאחר שנמלט ממחנה שבויים בבלגיה, שב לגרמניה, הצטרף לאותו מסדר קתולי וגם למד פילוסופיה ותאולוגיה באוניברסיטת וירצבורג כחלק מהסמכתו לכמורה.
בשנות ה-50 המוקדמות נשלח הלינגר לדרום אפריקה לשרת כמיסיונר בקרב שבט הזולו. הוא המשיך שם את לימודיו האקדמיים וקיבל תואר ראשון ותעודת הוראה אוניברסיטאית שאיפשרה לו ללמד בבתי ספר תיכוניים ציבוריים. הלינגר חי בדרום אפריקה במשך 16 שנים שבמהלכם כיהן ככומר בקהילה, כמורה ולבסוף, כמנהל בית ספר גדול לתלמידים אפריקניים. הוא למד לדבר באופן שוטף בשפת הזולו, השתתף בטקסים שלהם ורכש הבנה מעמיקה לגבי תפיסת עולמם הייחודית.
בשנות ה-60 המוקדמות השתתף הלינגר במפגשי דינמיקה קבוצתית אשר הונחו על ידי אנשי דת אנגליקניים בדרום אפריקה. מפגשים אלו, אשר כללו אנשי דת מגזעים ומזרמי נצרות שונים, הניחו את היסודות אשר הובילו לעזיבתו את הכמורה הקתולית. מנחי הקבוצה פעלו מתוך אוריינטציה פנומנולוגית (תורת התופעות). הלינגר התרשם עמוקות משיטות אלה אשר הראו שניגודים אכן יכולים להפוך לשלם בעזרת כבוד הדדי.
הוא סיפר כיצד אחד המנחים שאל את הקבוצה, "מה יותר חשוב לך, אנשים או האידיאלים שלך? את מי מתוכם היית מקריב למען האחר?" הלינגר היה רגיש מאוד לאופן שבו המשטר הנאצי הקריב בני אדם בשירות האידיאליזם. "במובן מסוים, השאלה הזו שינתה את חיי״ הוא אמר. ״נטייה בסיסית כלפי אנשים עיצבה את כל עבודתי מאז". למעשה, התעניינותו בפנומנולוגיה, התרחשה בד בבד עם התרת נדריו לכמורה.
לאחר שעזב את הכמורה, פגש הלינגר את אשתו הראשונה והתחתן זמן קצר לאחר ששב לגרמניה. בתחילת שנות ה-70 שהה מספר שנים בווינה ולמד קורס קלאסי בפסיכואנליזה באגודה הוינאית לפסיכולוגיית עומק. לאחר מכן, השלים את הכשרתו בפסיכואנליזה במינכן. ב-1973, נסע הלינגר לארצות הברית כדי ללמוד במשך תשעה חודשים אצל ארתור ג'נוב, פסיכולוג וסופר הידוע כמי שפיתח את ״הטיפול הראשוני״ ומחבר ״הצעקה הראשונית״. בנוסף, הרחיב את השכלתו ולמד גם גשטלט, טיפול משפחתי, NLP, ניתוח עיסקאות ועוד.
תוך כדי אינטגרציה של כל מיני כלים וגישות, הוא זיקק את הגישה שלו, שלימים נקראה הקונסטלציה המשפחתית. הלינגר החל לנסוע ברחבי העולם, העביר הרצאות, סדנאות וקורסי הכשרה בכל רחבי אירופה, ארצות הברית, מרכז ודרום אמריקה, רוסיה, סין ויפן וביקר גם בישראל. יחד עם אשתו השנייה סופי, פתחו והפעילו השניים את בית הספר שנקרא ״מדעי הלינגר״.
במשך שנים, הלינגר לא תיעד את תובנותיו ואת גישתו ואף לא הכשיר סטודנטים לעבוד עם שיטותיו. אבל הוא אישר לפסיכיאטר הגרמני גונטהארד וובר להקליט ולערוך סדרה של תמלילי סדנה שתורגמו ב 1993 תחת הכותרת "Zweierlei Glück"(מזל טוב פתאומי). במהלך 15 השנים שלאחר מכן, כתב בעצמו או במשותף כ- 30 ספרים. עבודתו המשיכה להשתנות ולהתפתח ובשנים האחרונות, הוא כינה אותה "תנועות רוח-מחשבה״. הוא המשיך לעבוד אל תוך שנות ה 90 שלו ונפטר ב 19 לספטמבר 2019 בגיל 94.
ברט הלינגר הראה לנו שישנם כוחות מערכתיים שפועלים בקרב המשפחות שלנו ומערכות אנושיות אחרות אשר משפיעים על הבחירות שאנו עושים, על בריאותנו, הגשמתנו ועל כל מערכות היחסים שלנו. במהלך שנים של התבוננות בעולם התופעות, הוא זיהה שיש סדרים שמנהלים את חיינו באופנים שאין לנו שום מושג ושישנן השלכות מרחיקות לכת במידה ואיננו פועלים על פיהם. הוא לימד אותנו שיש דברים פשוטים שביכולתינו לעשות כדי להשפיע באופן מיטיב על אותם סדרים ולהביא לשיפור ביחסים הזוגיים שלנו, בקשרים עם ילדנו, הורינו, וגם במקומות העבודה שלנו ובמערכות רחבות וקולקטיביות אליהן אנו משתייכים. הוא תמיד תפש כל יחיד כחלק בלתי נפרד ממשפחתו ומהמערכת הבינדורית שלו.
ברט הלינגר היה שוחר אמת כל חייו, אדם רחב אופקים בעל חמלה אמיתית. תרומתו ותבונתו מגיעות הרחק מעבר לתחומי הפסיכותרפיה ועבודת הקונסטלציה שהוא פיתח לא רק שהעניקה לנו כלי חסר תקדים לטיפול וריפוי אלא גם תרמה לתובנות עמוקות לגבי חוקי החיים עצמם והאבולוציה של האנושות כקבוצה חברתית. הוא מעולם לא הפסיק להרחיב את תפישתו, להכיל יותר פרדוקסים, לשחרר תפישות מוסריות שלא תאמו את התובנות שלו ונשאר נאמן לעצמו ולמה שהנחה אותו. זה ברור שהוא הרגיש מאוד מונחה שכן אחרת לא יכול היה לעמוד בכל המתקפות והביקורות אליהן נחשף.
הלינגר התייחס לצדדים הכי מיסתוריים אבל גם הכי קשים ושנויים במחלוקת של היותנו בני אנוש. לא היה תחום של החוויה האנושית בו הוא לא נגע ותמיד הציע תובנה מרחיקת לכת ובהירות רדיקלית לכל נושא. מאחר והוא איתגר תפישות עולם מושרשות של טוב ורע, נכון או לא נכון, ומה זה מוסרי, דבריו מותירים אותנו באי נוחות מחד, ובתחושה של תקווה והשראה מאידך.
ישנם היום ברחבי העולם אלפי מנחים, יועצים ומטפלים מקצועיים אשר מושפעים מהלינגר ברמה כזו או אחרת ואשר ממשיכים ליישם את התובנות המקוריות שלו במגוון רחב של תחומים אישיים, ארגוניים ופוליטיים. אין ספק שעבודת הקונסטלציה הינה מזור שבא זמנו ולמעשה התפתחותה נמצאת ממש בחיתוליה ועוד צפוי לה עתיד מזהיר.