תזונה נכונה אינה גורמת לנו סבל.
תזונה נכונה אינה זקוקה למודל של מלחמה.
חלק מהרפואה הכי עוצמתית בעולם היא זולה ובטוחה ונתנת להשגה בחנויות המזון כמו ג׳ינג׳ר, שום, בצל, ופירות יער.
התזונה המערבית המודרנית הינה חומצית בעיקרה ומבוססת על מזון תעשייתי ומעובד המכיל שמנים מזוקקים, פחמימות וסוכרים פשוטים, מזון מטוגן, מלח נטול מינרלים, מוצרי חלב ובשר מתועשים, ירקות ופירות מלאים בחומרי הדברה, חומרים משמרים וממתיקים מלאכותיים. גם אלכוהול וסיגריות תורמים ליצירת סביבה חומצית ופוגמים ביכולתו של הכבד לטהר את הגוף מרעלים. אנחנו צריכים לעבור לתזונה "חיה" ו"ירוקה”. לאכול כמה שיותר ירקות ונבטים, מיצים ירוקים ופירות. עדיף ממקור אורגני ומחקלאות טבעית ללא שימוש בהדברה.
פירות וירקות מכילים פיטוכימיקלים המסייעים לשמור על תפקוד תקין של מערכת החיסון. חלקם מעוררים אנזימים המזרזים מוות תאִי של תאי הסרטן, בעוד אחרים מנטרלים חומרים מסרטנים ומעודדים אנזימים המתקנים פגמים בדנ"א. רבים ממלאים תפקיד משמעותי בתקשורת הבין־תאית. יש להימנע במידת האפשר מצריכה של מוצרים מן החי. במידה וצורכים בשר או חלב יש להעדיף אותם ממקור אורגני ונקי ככל האפשר. מוצרי הבשר והחלב הנמכרים בסופרמרקטים מלאים באנטיביוטיקה והורמונים.
יש קרוב ל 100,000 איזכורים מפירסומים מדעיים שמזכירים תזונה, צמחים, ויטמינים, ומינרלים והשפעתם על בריאות. רק במהלך המחצית הראשונה של המאה ה 20, לא פחות מ 9 פרסי נובל ניתנו למחקרים על תועלתם של ויטמינים לבריאות האדם אבל המאפיה של חברות התרופות הצליחה להעביר חוקים שאוסרים עלינו להציג את התועלות הללו לבריאות ומצהירים שמזון ותוספי תזונה אינם יכולים לשמש כתרופה.
יש לנו תעשיית מזון שאינה מקדישה תשומת לב לבריאות
ותעשית בריאות שאינה מקדישה תשומת לב למזון.
כמה הנחיות לפני שמתחילים…
בעזרת תזונה נכונה, חולי סרטן יכולים:
** לשמור על משקל גוף תקין.
** לספק לגוף אנרגיה
** לחזק את מערכת החיסון ולנקות רעלים
** להעניק לגוף את אבות המזון, הויטמינים והמינרלים הנחוצים לחיים
** לתקן נזקי חימצון ולהעביר את הגוף לסביבה בסיסית
** להלחם בתאי הסרטן עצמם
כדי שנוכל לדבר על תזונה נכונה, נצטרך להתייחס גם לכל המזהמים במזון שפוגעים בבריאות שלנו ושעלינו להימנע מהם אם אנחנו רוצים להשיג את המטרות הנ״ל.
כשמתחילים לקרוא את המידע הזה, זה עלול להציף.
יש אנשים שמרגישים שאינם יודעים מאיפה להתחיל אם בכלל.
יש אנשים שיוצרים הרבה התנגדות.
אבל אני מאמינה שאם מצאת את עצמך בדף זה, יש לך כבר מודעות מסוימת.
מציעה להתחיל במה שהכי נוח והכי מוכר.
לעשות שינוי אחד ואז לבחון מה עוד אפשר.
עבור אנשים מסוימים שהיו רגילים לאכול הרבה מזון מעובד (ג׳אנק פוד), סוכר ופחמימות, זה לעיתים שינוי ממש מהפכני ואנחנו לא רוצים להכניס אף אחד לתהליך של דיטוקס (detox) בלתי מבוקר (ניקוי רעלים קיצוני)
אולי הצעדים הראשונים והפשוטים ביותר ליישום הם לאכול מזון מהטבע, כמה שיותר אורגני ןלהתחיל לקרוא את רשימת המרכיבים על האריזות של המזון שאתם רגילים לקנות ובמידה ואינכם מבינים מה כתוב שם, הפסיקו להשתמש בהם.
אז קודם כל, מה טוב לנו?
מזונות המכילים סיבים: ירקות, פירות, דגנים מלאים (קינואה, דוחן, טף, כוסמת ואורז בסמטי—מומלץ שלא לצרוך חיטה, כוסמין שעורה ושיפון, גם לא כדגנים מלאים שכן הגלוטן בהם הוא בעל ערך חומצי), קטניות (כגון שעועית, חומוס, אפונה ועדשים) ועשבים.
ירקות ופירות המכילים בטא קרוטן (פיגמנט טבעי המצוי במזון): גזר, דלעת, בטטה, מנגו, שסק, אפרסקים, משמשים, מלון כתום ועוד.
ירקות ממשפחת המצליבים: ברוקולי, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, לפת, צנון, עלי חרדל ורוקט מכילים מצבור מיוחד של חומרים מונעי סרטן כמו סולפורפן, אינדולים, וחומצה די־גלוקרית.
ירקות ממשפחת הבצלים: מכילים תרכובות גופרית המעודדות יצירת אנזימים המנטרלים חומרים מסרטנים וקוורצטין המעכב גדילתם של תאים ממאירים והגברת ההרס עצמי שלהם. השום מכיל גם הוא תרכובת גופרית ייחודית שנקראת אליצין המגינה על תאי המעי הגס מפני רעלים ופועלת להפחתת תהליכי דלקת בגוף
ירקות ופירות עשירים בליקופן: עגבנייה, אבטיח, מלון, גויאבה, אשכולית אדומה. הליקופן נחשב לבעל יכולות נוגדות חמצון עוצמתיות, מעכב שגשוג תאים סרטניים, משפר את פעילות מערכת החיסון, ובדומה לשום, מפחית תהליכים דלקתיים.
ירקות העשירים בוויטמין C: פלפלים, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, עלי חרדל, ברוקולי, תרד, עגבנייה, פירות הדר, קיווי, גויאבה ותות שדה.
סלניום - נוגד חימצון מצוי באגוזי ברזיל. מזונות נוספים העשירים בסלניום: דג טונה, חלמון ביצה, כבד עוף.
מזונות המכילים חומצה פולית: דגנים מלאים, ירקות עליים וירוקים (תרד, פטרוזיליה, שמיר, כרוב, חסה, ברוקולי) וסלק. לחומצה הפולית תפקיד חשוב בייצור הדנ"א, ובמניעת שינויים בתא ההופכים אותו מתא תקין לתא סרטני.
מזונות המכילים סידן מלבד מוצרי חלב: כרוב, ברוקולי, שקדים, שומשום, טחינה גולמית
Excitotoxins--זה מרגש את תאי המוח
האם ידעתם שיש מרכיבים במזון שיכולים לרגש את תאי המוח עד מוות?
הם מכונים Excitotoxins. זוהי קבוצה של כימיקלים (בד״כ חומצות אמינו) שממריצים קולטנים עצביים. דר ראסל בליילוק, נוירוכירורג, שחקר את השפעתם ההרסנית של תוספי המזון המתועש על המחלות הניווניות של המוח, סיכם את ממצאיו בספר: Excitotoxins : The Taste That Kills. הוא גם כתב את הספר ״גילויים על רפואה ותזונה״ שתורגם לעברית
לדבריו, במונוסודיום גלוטמאט (MSG), המרכיב ההרסני הוא גלוטמאט glutamate חומר משמר שמוסף להרבה מזונות למרות הראיות כי הוא יכול לחדור באופן חופשי לאזורים מסוימים במוח ולהרוס תאי מוח. הוא אומר שרב המחקר נעשה במוח כי חשבו ששם נמצאים כל הקולטנים לגלוטמאט. עכשיו מגלים שיש קולטנים לגלוטמאט בכל תאי הגוף. מה שזה אומר שאם אתה צורך את המרכיב הזה במזון, אפילו מחסום הדם-מוח אינו מגן עליך. האם יש חסמים טבעיים ? למרבה המזל, יש הרבה כאלה. כמעט כל הפלבנואידים מפחיתים את פעילות קולטני הגלוטמאט.(פלבונואידים הם תרכובות בצמחים שתפקידם לשמור על הצמח מפני נזקי חמצון והם בעלי פעילות אנטי-ויראלית, אנטי-דלקתית, אנטי-אלרגית ואנטי-סרטנית)
קחו בחשבון שכשכתוב על העטיפה שהמזון נקי מ MSG זה לא אומר שאין במזון גלוטמאט. החומר הזה מופיע גם תחת שמות אחרים כמו למשל: Natural flavors, Hydrolyzed vegetable protein, Plant Protein,Textured Protein, Yeast extract, Nutritional yeast, Carrageenan, glutamate
מה המסקנה? לאכול מזון טרי שמכינים בבית מחומרים שאת כולם אנחנו מכירים.
סויה היא מוצר בעל תכולה גבוהה של גלוטמאט וגלוטמין באופן טבעי ולכן עדיף שלא לצרוך סויה כאשר אנו סובלים ממחלה כרונית כלשהי.
מזון מהונדס גנטית
בנוסף לכל הכימיקלים במזון המעובד שאנו צורכים יש לנו גם מזון מהונדס גנטית.
אפשר להגיד על זה כל כך הרבה אבל נסתפק בעקרון הכי בסיסי.
מה שעושים בהנדסה גנטית של יבולים הוא לשנות את הגנים של הצמחים באופן שהופך אותם לעמידים יותר כנגד חיידקים. ומה מעכל את המזון שלנו במעיים? חיידקים. אז מה אנחנו עושים? נותנים לחיידקי המעיים הטובים שלנו מזון שהם לא יכולים לפרק ואין לנו מושג מה ההשלכות של זה.
הנתונים המדעיים הראשוניים, כבר מתחילים לחבר מזון מהונדס גנטית למספר רב של בעיות בריאות וסביבה. יש ראיות לתרומתו לעליה במחלות של מערכת העיכול, אלרגיות, מחלות דלקתיות, חוסר פוריות גם אצל בני אדם וגם בקרב בעלי חיים.
בין המוצרים המהנדסים גנטית הכי נפוצים בעולם הם סויה, תירס, סוכר מסלק סוכר, שמן קנולה, כותנה, תפוחי אדמה, קישואים, אלפלפא ועוד.
הפיתרון? קנו מזון אורגני עד כמה שידכם משגת.
אם הנושא מענין אותך, הרוליטה הגנטית הוא סרט דוקומנטרי מצוין.
מידע מעודכן ניתן למצוא באנגלית באתר: Non-GMO Project
מזון אורגני
ב-50 השנים האחרונות תועדה ירידה משמעותית בערכים התזונתיים של התוצרת החקלאית כתוצאה מדישון כימי, עיבוד מופרז של הקרקע, צמצום מגוון הגידולים, שימוש בהדברה כימית ועוד. כל המחקרים הראו, שבגידול אורגני לא חלה פחיתה בערכים התזונתיים של הירקות והפירות לעומת העבר.
בשנת 2001 נערך סיכום של 41 מחקרים שהישוו בין כמויות רכיבי התזונה בגידולי חקלאות אורגנית לעומת הקונוונציונלית. באורגני, רמת ויטמין C הייתה גבוהה יותר ב-27%, רמת הברזל ב-21%, רמת המגנזיום ב-29.3% ורמת הזרחן ב-13.6%. התכונות נוגדות החימצון של צמחים שגודלו בשיטה אורגנית היו גבוהות ב-30% בממוצע לעומת אלו שגודלו בחקלאות הרגילה. מלבד זאת, מזון אורגני אינו מהונדס גנטית.
סוכר - לא כל סוגי הסוכר שווים...
האם סוכר ממריץ תאי סרטן?
האם כל סוגי הסוכר זהים?
ממה כדאי להימנע ומה מותר ורצוי?
בוא נבין קודם כל עובדה בסיסית: הגוף שלנו זקוק לסוכר כדי לייצר אנרגיה.
אבל יחד עם זאת יש להבין שמקור הסוכר משנה. איך שצורכים את הסוכר משנה ולא כל סוגי הסוכר הם מקורות אנרגיה רצויים עבורינו.
הסוכר המצוי בפחית של קולה אינו דומה כלל לסוכר בצלוחית של פירות יער. הטבע מייצר כל מיני סוכרים טובים עבורינו. הם מכילים ספקטרום רחב של מרכיבים מזינים וסיבים המאיטים את ספיגת הסוכר לגוף. ננסה לתת כאן סקירה קצרה על מקורות סוכר מזינים ומסכנים; על ממתיקים מלאכותיים וטבעיים; ועל הקשר בין סרטן לסוכר.
תופעות הלוואי של עודף סוכר בתזונה מוכרות. נמצא קשר בין רמות סוכר ובין עליה בסיכון ללחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, דלקות, השמנה, סכרת, מחלות לב ועוד. מלבד זאת, יותר ויותר מחקרים עכשווים מוצאים קשר ישיר בין רמות סוכר גבוהות לבין סרטן. למשל, יש חלבון שנקרא β-catenin, שידוע כגורם מרכזי ביצירה וקצב צמיחה של סוגים שונים של סרטן. חוקרים גילו לאחרונה שהוא מושפע מרמות הסוכר בדם.
בכל תאי גופינו יש מרכז לעיבוד גלוקוז. הסוכר נכנס לתאים דרך קולטנים המכונים HK2. ההבדל הוא שלתאי סרטן יש פי כמה וכמה יותר קולטנים כאלו.
זו בדיוק הסיבה שאחת הבדיקות הנפוצות ביותר שעושים בתהליך האיבחון של סרטן נקראת PET scan. איך היא מתבצעת? מזריקים לך גלוקוז (סוג של סוכר) שעבר הקרנה רדיו-אקטיבית, וכאשר מצלמים את זה, תאי הסרטן נדלקים כי הם לוקחים את זה פנימה הרבה יותר מהר. זה פועל כמו סוס טרויאני ואנחנו יכולים לקבל מידע היכן יש בגוף תאים סרטניים.
אנחנו זקוקים לגלוקוז אבל רוצים להמנע מעליות חדות ברמת הסוכר ועל כן הדיאטה צריכה להיות בעלת ערך גליסימי נמוך. עדיף לאכול פירות בשלים מאשר מיץ מפירות מאחר והמיץ גורם לעליה חדה ברמת האינסולין בעוד שתפוח העץ למשל מכיל הרבה סיבים ואת/ה מעכל/ת אותו הרבה יותר לאט.
סוכר לבן או סוכרוז, הוא סוכר שעבר עיבוד והלבנה. מקורו מסלק סוכר (רובו מהונדס גנטית), וקנה סוכר, שהוא קרוב משפחה של החיטה והתירס. לאחר העיבוד, אין לו ערך תזונתי מלבד הקלוריות שהוא מספק.
מולסה (דבשה) הוא תוצר הלוואי של תהליך עיבוד הסוכר ומכילה סוכרים מכמה סוגים וכן היצע רב של מינרלים, כגון: ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום ועוד. במילים פשוטות יותר, המולסה מכילה את כל מה שטוב בקנה הסוכר. במטבח המזרח-תיכוני, מולסה מיוצרת גם ממספר חומרי גלם אחרים: חרובים, ענבים, תמרים, רימונים ועוד. דבשה שמקורה בעסיס פירות, נקראת בערבית דִבְּס
הסוכר החום הוא סוכר לבן שהוסיפו לו מעט מולסה.
סוכר גולמי הוא מעט פחות מעובד מסוכר לבן אבל גופינו מגיב אליו באופן דומה.
High Fructose Corn Syrup HFCS (סירופ תירס) - אחד התוספים הגרועים הנפוצים ביותר במזון. אם נניח רגע לעובדה ש 85% מהתירס מהונדס גנטית, בסוף תהליך יצירתו, הסירופ הזה שמכנים אותו ״טבעי״, עובר שינוי כימי מסיבי בחום גבוה. הוא מחליף סוכר בהמון מזונות כמו גלידה, ריבות, עוגיות, תערובות עוגות, חמאת בוטנים, לחמים, יוגורטים, מלפפונים חמוצים, חטיפים, רטבים ועוד. אינך רוצה את החומר הזה בגופך וגם הכבד שלך אינו רוצה בו.
סירופ אגבה—מה שמופיע על המדפים אינו דומה כלל למקור הטבעי. הסירופ מכיל 80% פרוקטוז שאינו נעכל בגופינו כראוי, ועבר עיבוד כימי. הוא נחקר בקשר להפרעות מטבוליות והתנגדות לאינסולין.
סוכר אלכוהול—זוהי פחמימה פחות מתוקה ומצויה בטבע. מבחינה מדעית הם לא נחשבים כסוכרים ולא כאלכוהול ויש להם פחות השפעה על עליה באינסולין אבל הם עדיין חומרים זרים לגוף. xylitol maltitol sorbitol וכל סוכרי האלכוהול האחרים ששמם מסתיים ב tol, אינם נספגים על ידי הגוף ושנויים במחלוקת.
ממתיקים טבעיים אמיתיים
ככל שהמוצר עובר פחות עיבוד, כך הוא יותר ״טבעי״ יותר טוב לגוף שלנו.
דבש גולמי, סירופ מייפל גולמי, מולסה, סוכר קוקוס, סילאן, שורש שוש קירח (ליקוריץ), סטיביה (כשמשתמשים בעלים הירוקים. כשזה אבקה לבנה, זה עבר עיבוד כימי ואף כי כתוב על זה סטיביה, מוסיפים לזה כל מיני ממתיקים אחרים וזה רחוק מלהיות טבעי)
אם יש לך סרטן ו/או אם הסרטן בנסיגה, הסרתם של סוכרים מעובדים הוא שינוי אחד שלו עשויה להיות השפעה עצומה על סיכויי החלמתך.
ממתיקים מלאכותיים— זה טוב לנו או רע לנו?
החיפוש אחר הממתיק האולטימטיבי, אותו מוצר שיהיה טעים כמו סוכר אבל שלא יאלץ אותנו לשנות את הרגלי האכילה שלנו ויחד עם זאת ישאיר אותנו בריאים ורזים, מלווה אותנו הצרכנים במשך שנים. הביקוש (שלנו!) הוביל את תעשיית המזון לפתח תחליפים מלאכותיים חסרי קלוריות שבעת גילויים נחשבו כאלטרנטיבות מצוינות לסוכר המעובד. הם קיבלו מהר מאוד אישורי בטיחות מה FDA אולם מחקרים מצטברים מגלים שההשפעות שלהם רחוקות מאוד מלהיות חיוביות בלשון המעטה.
היום ניתן למצוא אותם בכל תחומי המזון ולא רק בממתקים ומאפים. הם מצויים בשפע רב במשקאות אלכוהולים, ברטבים, בגלידות, במשקאות דיאטטים, בדגני בוקר, בחטיפים למינהם, במסטיק, בויטמינים ללעיסה עבור ילדים, בסירופ נגד שיעול, בחומר שנותנים לנו לקחת כהכנה לבדיקת קולונוסקופיה, במשחות שיניים ועוד.
אספרטיים - Aspertame
אספרטיים (בשמות אחרים: NutraSweet, Equal, Spoonful, SugarTwin ומופיע גם תחת הסימון E951) הוא הממתיק המלאכותי הנפוץ ביותר בעולם המצוי בכ-9,000 מוצרי מזון, תרופות והגיינה שונים. קבוצה הולכת וגדלה של מדענים מגדירה אותו כממתיק המסוכן ביותר הקיים היום בשוק.
כדי לבחון את המידע באופן רציני, צריך להפריד בין כל המחקרים שמומנו על ידי החברות שמייצרות אספרטיים ובין מחקרים עצמאיים. כל המחקרים העצמאיים מצאו שאספרטיים מסוכן וכל המאמרים שאמרו שזה בטוח היו בעצם מאמרים שנכתבו על ידי סופרי צללים. במחקר הראשוני שבחן נוטרה-סוויט נמצאה עליה בגידולי מוח, גידולים בריאות, וגידולים בשד בחיות מעבדה. זה רעיל למערכת העצבים ופוגע במערכת ההורמונלית.
ע״פ מחקר מ 2007 שפורסם במגזין האמריקאי לרפואה תעשייתית, לאספרטיים יש השפעות מסרטנות ודרושה בדחיפות הערכה מחודשת של עמדת רשויות הפיקוח הבינלאומי בכל הקשור לבריאות הציבור.
המחקר נערך ע״י מכון רמאזיני באיטליה מהמכובדים בעולם החוקרים חומרים מחוללי סרטן. זה המחקר הרחב והגדול ביותר שאי פעם נעשה ונחשב למהימן ביותר .
המחקר מצא שאספרטיים מחולל לאוקימיה, לימפומה, אולי גם סרטן שד ואולי גידולי מוח.
הם חזרו על המחקר למשך כל חיי חיות המעבדה ומצאו את אותן התוצאות.
תוצאות המחקר עברו לארה״ב ל (CDC (Center for Disease Control שאמרו: יש לנו קצת בקורת על האופן בו התבצע המחקר. מה היתה הבקורת? מכון רמאזיני עשה מחקר חיים. ה CDC הפסיקו את המחקר אחרי שנתיים…
ברור. זה בדיוק מתי שהגידולים התחילו להופיע כי יש לזה אפקט מצטבר. מונסטו עשו אותו הדבר עם מחקרי המזון המהונדס גנטית.
אספרטיים הוא חומר מאוד מסוכן שאסור היה לנו לאכול או לשתות בשום צורה שהיא. כששומעים על זה בפעם הראשונה, קשה להאמין שזה נכון. לא רק שיש פה קונפליקט של אינטרסים אלא מדיניות שמכונה ״הדלת המסתובבת״—בין המוסדות שבסמכותם לשמור על הציבור.
סכרין Saccharin
(או בשמות אחרים Sweet’n Low, Necta, SweetTwin, סוכרזית) הוא הממתיק המלאכותי הראשון והוותיק ביותר שאושר לשימוש על ידי המנהל האמריקאי למזון ולתרופות בשנת 1970, בשל העובדה שהוא אינו מתפרק בגוף, אלא מופרש בשתן. מתוק פי 300 מסוכרוז, אבל משאיר אחריו טעם לוואי. כבר בשנת 1977 פורסם מחקר שבמסגרתו חולדות אשר ניתנה להן כמות גדולה של סכרין הראו עלייה במקרי סרטן שלפוחית השתן. באותה שנה ממשלת קנדה הורתה על איסור שימוש בסכרין. גם ה-FDA האמריקני הציע לאסור את הסכרין אך מכיוון שזה היה הממתיק המלאכותי היחיד באותה תקופה, ההצעה עוררה התנגדות ציבורית נרחבת, בעיקר אצל חולי סוכרת. בסופו של דבר הקונגרס האמריקני החליט כי יותר השימוש בסכרין אך הוא יחויב במדבקת אזהרה. שנים מאוחר יותר הוחלט להסיר את המדבקה אבל מחקרים ממשיכים לקשר בין סכרין למחלות. מצער מאוד שזהו הממתיק העיקרי בתרופות של ילדים. יש סימנים לכך שהשימוש בסכרין תורם לבחילות, בעיות עיכול, רגישות לקרני השמש UV tachycardia ועוד.
סוכרלוז Sucralose
(בשמות אחרים: ספלנדה Splenda וגם כ-E955). כמו ממתיקים מלאכותיים אחרים, סוכרלוז שנוי מאוד במחלוקת. בניגוד לאספרטיים, הסוכרלוז נשאר יציב בטמפרטורות גבוהות ובחומציות משתנה, ולכן יכול לשמש כתחליף סוכר גם באפייה או במוצרים הדורשים חיי מדף ארוכים.
האם ידעתם שהחומר התגלה ב 1975 באופן מקרי בתהליך פיתוח של קוטל חרקים?
הכימאים שעסקו בניסוי, השתמשו בסולפוריל כלוריד, שהינו חומר רעיל ביותר ואותו טפטפו על תמיסת סוכר. בטעות, אחד הכימאים טעם את האבקה וגילה כי טעמה מתוק והשאר הוא הסטוריה, כפי שאומרים... סוכרלוז הוא תוצר של שתי מולקולות סוכר - פרוקטוז וגלוקוז, להן הוספה מולקולת כלור. תהליך ההכלרה של הסוכר מתבצע בעזרת שימוש בכ12 חומרים שונים אשר מכילים כלור וידועים כחומרים רעילים לכל דבר. הקמפיין הפרסומי של ספלנדה מספר אמנם שכלור הוא מרכיב טבעי שנמצא במזונות רבים אבל האמת היא שמה שנמצא במזון, אינו כלור אלא כלוריד. בעוד שהכלוריד הוא אכן מרכיב טבעי, הכלור, שהוא יסוד כימי, איננו נמצא בטבע באופן חופשי ומופק באופן מלאכותי בבתי חרושת. התוצאה היא גז צהוב, מגרה, הנחשב לרעיל גם בריכוזים נמוכים.
אבל הכלור כשלעצמו אינו הבעיה היחידה בסוכרלוז. נוצרים קשרים בין הכלור ובין הפחמן שנמצא בסוכר, והתוצר הוא חומר שנקרא פחמן־כלורי(אורגנוכלורין) – חומר שיש לו פוטנציאל לגרום לסרטן ולחוסר תפקוד נוירולוגי וחיסוני חמור וקבוע. האורגנוכלורינים משמשים בעיקר בקוטלי מזיקים כגון DDT, לינדאן, אלדרין ודיאלדרין.
מחקר שפורסם ב 2018 הראה שסוכרלוז ומלטודקסטרין ( רב-סוכר המופק על ידי הידרוליזה של עמילן ומשמש כתוסף מזון שכיח במזון מעובד) החמירו דלקתיות במעי בחיות מעבדה. במחקר בהיקף מצומצם שנערך בקרב אנשים שסבלו מהשמנת יתר ולא צרכו ממתיקים מלאכותיים בעבר, נמצא כי רמות הסוכר בדמם עלו בעקבות השימוש בתוסף ב-14%, ורמות האינסולין עלו ב-20%; הוספת הסוכרלוז לדיאטה של עכברים במחקר אחר הביאה להשפעות שליליות על סביבת החיידקים במעיים שלהם, כאשר הנזקים לחיידקים הידידותיים לא חלפו גם לאחר 12 שבועות מסיום הניסוי.
בשנת 2005 עברו מכירותיו של סוכרלוז את ה־187 מיליון דולר והוא הפך לאחת מהצלחות השיווק הגדולות בהיסטוריה. הוא נכלל גם בכמה מוצרי מזון המוגדרים כמזונות בריאות ”טבעיים”. במקום להתקדם בזהירות ולבצע מחקרים עצמאיים על בני אדם, ניתנה לסוכרלוז גישה חופשית להכללה כמעט בכל סוגי המזון והשתייה.
זהו חומר חדש לחלוטין, שלא נראה מעולם בטבע ועל כן לגוף אין אנזימים לפרק אותו.
מאמר שפורסם ב 2009 במגזין מנטה סוקר סוכרלוז באופן מקיף.
אצסולפאם-K
בשמות אחרים: ®Acesulfame Potassium (ACK) , E950 ,Sunett® ,Sweet One® ,Sweet ‘N Safe
אצסולפאם-K נתגלה במקרה בשנת 1967 על ידי הכימאי הגרמני קרל קלאוס ואושר לשימוש מוגבל ב 1988 ואחכ לשימוש כללי ב 2002 ע״י ה FDA.
לרוב הוא מעורב עם ממתיקים מלאכותיים אחרים כסוכרלוז ואספרטיים, על מנת לתת טעם כולל דמוי סוכר שבו כל ממתיק מאזן את טעמי הלוואי של הממתיקים האחרים. מתוק פי 200 יותר מסוכר ומכיל מתילן כלוריד שבריכוזים גבוהים נחשב למסרטן. נמצא בהמון מזונות וגם במשחת שיניים.
ACK עבר הכי פחות בדיקה מדעית לפני שאושר לשימוש למרות שחשיפה ארוכת טווח למתיל כלוריד, מרכיב עיקרי בתרכובת, ידוע כגרום לבחילות, מצבי רוח, פגיעה בכבד ובכליות, בעיות ראייה ואולי אפילו אוטיזם וסרטן. בנוסף להיותו ממתיק מלאכותי, הוא הפך לפופולרי כמשפר טעמים.
גוף האדם אינו יכול לפרק אותו ויש מספיק סיבות לחשוד בו כפוגע במטבוליזם.
להלן שמותיהם של רב הממתיקים המלאכותיים המותרים היום לשימוש למרות הסכנות המתועדות:
Acesulfame potassium, Alitame, Aspartame, Cyclamate, Dulcin, Equal, Erythritol, Kaltame, Maltitol, Mogrosides ,Neotame, NutraSweet, Nutrinova, Phenlalanine, Saccharin, Splenda, Sorbitol, Sucralose, Sweet ‘N Low, Twinsweet, Xylitol